MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN SİZLERLE BAYAT EKMEK BÖREĞİ TARİFİ PAYLAŞACAĞIM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SAĞLICAKLA KALIN :)
Evet ardaşlar bayat ekmeklerimiz israf olmazın gelin börek yapalım onlarla afiyetle yiyelim :)
MALZEMELER
1 adet bayat ekmek (Ekmeğini israf etme)
4 adet irilerinden yumurta
1.5 su bardağı süt yeterli bu tarif için
1 çay bardağı zeytin yağımız
1.5 Su bardağı yoğurt
1şişe sade maden suyu
1 çay kaşığı tuz
200 gram az yaglı beyaz peynir
1 demet maydanoz
5 yemek kaşığı susam (Susamsız olmaz)
HAZIRLANIŞI
İlk olarakdan yumurta, süt yoğurt zeytinyağı sodayı ve tuzu güzelce karıştırıyouz.
Bir tarafta peynirleri ezip maydanozla harmanlamamız lazım. Ekmekleri küçük küpler halinde doğramamız lazım.
Doğradığınız ekmekleri sıvı karışımın içine koyuyoruz. İyice tüm ekmeklerin sıvı karışımı çekmesini sağlıyoruz. Karıştırmaya devam ediyoruz..
Fırına girecek bir tepsiyi yağlıyoruz. Borcamda olabilir. Ekmeklerin yarısını tepsinin altına yayıyoruz. Üstüne peynirli yaptığımız karışımı ekliyoruz. Üstüne geri kalan ekmekleri koyuyoruz. Her tarafını kapatmalıyız.
En üste yumurtalı sıvıdan kalmışsa onu dökelim ziyan olmasın. Tepsiyi fırına vermeden bolca susam serpiştirelim. Alt tarafının iyi pişmesi için Normal tepsilerinizi fırında hangi bölmeye koyuyorsanız bu tepsinizi mutlaka alt bölmeye koyun. çünkü alt taraf normalde geç pişiyor
180 derece fırında üstleri pembeleşip pişene kadar yaklaşık 20 dakika pişirmeliyiz. Afiyet olsun.
Diğer börek tarifleri için tıklayınız...
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder