Bazlama Tarifi




MALZEMELER
Kuru maya(1paket)
Tuz(1Tatlı Kaşığı)
Şeker(1çay kaşığı)
Un(4su bardağı)
Süt(1Bucuk Su bardağı)
Tereyağ(2kaşık)
 HAZIRLANIŞI 
İlk Önce mayamızı eritelim bunun içinde ılık sütten biraz ekleme yapalım az olsun ama unumuzuda bir kapa dökelim tuz hariç tüm malzemeyide ekliyelim mayayıda ekliyelim ve karıştıralım ve tuzuda ekliyelim kıvam alana kadar yoğurmaya devam edelim elimize yapısmıcak bir hamur elde etmemiz lazım gerekirse un eklemeye devam edelim daha sonra mandalina boyunda bezeler alalım hamurumuzdan ve bir saat kadar bekletelim hamurumuzu daha sonra hamurumuza yuvarlak şekiller verelim tavamızda önlü arkalı pişirelim ve afiyele yiyelim:)

 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar