MALZEMELER
Karnabahar(Ortaboy)
Sosu İçin gerekli malzemeler
Nişasta (1bardak)
Yumurta (3adet)
Yoğurt(1su bardapı)
Süt(1su bardağı)
Zeytinyağ(1su bardağı)
Tuz,karabiber,pul biber
Un(3yemek kaşığı)
Kabartma tozu(1paket)
Karbabaharı bekletmek için malzemeler
Su(1kase dolusu)
Sirke(Yarım çay bardağı)
HAZIRLANIŞI
Karnabaharımızı ufak parçalara ayırıyoruz parçaladıktan sonra sirkeli suyumuzun içine alıyoruz 15 dakika kadar bekletiyoruz ve suyumuzu süzüyoruz ve tenceremize alıyoruz çok az su ilave edip yumuşayana kadar haşlıyoruz sosumuzun için yumurtalarımızı bir kaba kıralım yogurtumuzu sütümüzü ve zeytinyağmızı ekleyip tuz karabiber pul bibber maydanoz ve en son üzerine kabartma tozu koydugumuz unu ekleyip tekrarda karıştırıyoruz haşlanan karnabaharı hazırladıgımız sosun içine boşaltıyoruz fırınımızın kabını yağlıyoruz karnabaharlı karışımımızı tepsimize boşaltıyoruz önceden ısttıgımız (200derece) fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz daha sonra fırından alıyoruz rendelemiş oldugumuz kaşarları üzerine serpiyoruz tekrar fırınlayıp kaşarlar eridikten sonra fırından tekrar alıyoruz vaktimiz varsa biraz dinlendirip yoksa direk dilimleyip afiyetle yiyelim
Diğer karnabahar tarifleri için tıklayınız...
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder