MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN SİZLERLE BÜL BÜL YUVASI TARİFİ TATLISI TARİFİ PAYLAŞACAĞIM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SAĞLICAKLA KALIN :)
MALZEMELER
125 gr.tereyağı(oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta(birinin sarısı ayrılacak)
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı pudra şekeri
bir fiske tuz
bir paket vanilya
yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Şerbeti için gerekli malzemeler
3 su bardağı su
3.5 su bardağı şeker
yarım limon suyu
HAZIRLANIŞI
Hamur malzemeleriyle yumuşacık bir hamur yoğuralım.
Hamuru merdaneyle yarım santim kalınlığında açalım
Bir çay bardağı ile keselim ve daireler elde edelim.
Bu dairelerin yarısının orta kısmını bir sürpriz yumurta kabı kardımıyla keselim ve simit gibi yapalım.
Bir yuvarlak hamur bir simit şeklinde hamuru üstüste koyalım ve içi boş yuvalar halinde yapalım.Fakat iki hamurun arasına yumurta sürerek o şekilde birbirine yapıştıralım
isterseniz üstüne de yumurta sarısı sürebilirsiniz.
175 derecelik fırında hafif kızarana dek pişiriyoruz.
Sıcak şerbete ılımış olan tatlılarımızdan atıp kevgirle hafifçe şerbete bastıralım.
1 dk bekletelim ve çıkaralım.Diğer tatlılarıda aynı işlemi yapalım.Bir tepsiye dizelim.Kalan şerbeti tatlıların üstüne gezdirelim.
Her bir tatlının içine yarım ceviz koyalım ve üstüne evde hazırladığımız bir kremadan ilave edelim.Ben Krem şantiyi tercih ettim.
Servis edeceğiniz zaman kremayı koyarsanız daha iyi olur.
DİĞER TATLI TARİFLERİ İÇİN TIKLAYINIZ...
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder