MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN SİZLERLE BURSA'NIN MEŞHUR İSKENDER KEBABININ TARİFİNİ PAYLAŞACAĞIM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SAĞLICAKLA KALIN :)
MALZEMELER
Marketten alıcağımız hazır döner veya bir dönerciden 150 gram (bir porsiyon için geçerli) kesilmiş et döner
Yarım adet pide (bir porsiyon için)
2 kaşık tereyağ
2 kaşık salça
0.5 litre su
bir adet sivri biber
HAZIRLANIŞI
İlk önce domates sosu yapalım bir kabın içine iki kaşık domates salçasını kolayım üzerine yarım litre suyu ekliyelim ve iyice karıştıralım ve ocaga koyalım kısı ateşde 15 -20 dakika ısıtalım
Pidemizi varsa tost makinenizde yoksa fırında iyice ısıtalım kıtır kıtır hale gelsin ve küp küp doğraylım onları
Kayık şeklinde tabağımız varsa daha iyi olur yoksa eğer normal bir tabağa kestiğimiz pideleri yerleştirelim bu arada tereyağmızı orta ateşle ocaga koyup eritelim kararmaya başlayınca ocaktan alıcaz unutmayalım
Tabaga koydugumuz pidelerin üzerine yaptıgımız domates sosunun yarısını iyice yayalım ve üzerine etlerimizi güzel bir şekilde dizelim ve tabağın yanına 2 kaşık yogurt koyalım sonra kalan domates sosumuzu etlerin üzerine dökelim eriyen tereyağmızı yavaşca etlerin üzerine yayalım en son olarak biberimizi tost makinesinde bastırarak ısıtalım ve etlerin üzerine koyalım işte bukadar herkeze afiyet olsun:)
Pideli Köfte Tarifi İçin Tıklayınız...
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder