MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN SİZLERLE ÇEMENLİ EKMEK TARİFİ PAYLAŞACAĞIM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SAĞLICAKLA KALIN :)
MALZEMELER
1 Su bardağı ceviz
2 Çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı çemen
4-5 Diş sarmısak
1 Çay kaşığı yenibahar
1 Tatlı kaşığı kimyon
4 Çorba kaşığı biber salçası
Yarım demet dereotu, tuz
HAZIRLANIŞI
- Öncelikle cevizleri iri iri havanda dövelim yada robotta çekelim. Sarımsakları soyduktan sonra iyice ezilene kadar havanda dövelim.
- Margarini tavada eritelim yağ eridikten sonra içine cevizi katıp bir iki çevirelim ardından içine dövdüğümüz sarımsakları katıp aynı şekilde bir kaç kez karıştırarak kavuralım.
- Ardından çemen, biber salçası, baharatları ve tuzu ilave edelim 1 dakika kadar kavuralım. Üstüne ince ince doğradığımız dereotunu katıp çemeni ocaktan alalım.
- Soğuması için bir kenara bırakalım tek seferlik kullanım için fazla gelirse cam kavonoza katıp buzdolabında saklayabilirsiniz. Ekmek dilimleri üstüne sürerek özellikle kahvaltılarda servis yapabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder