ÇEMENLİ EKMEK TARİFİ



MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN SİZLERLE ÇEMENLİ EKMEK TARİFİ PAYLAŞACAĞIM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SAĞLICAKLA KALIN :)


 MALZEMELER 
 1 Su bardağı ceviz
 2 Çorba kaşığı margarin
 1 Çorba kaşığı çemen
 4-5 Diş sarmısak
 1 Çay kaşığı yenibahar
 1 Tatlı kaşığı kimyon
 4 Çorba kaşığı biber salçası
    Yarım demet dereotu, tuz


 HAZIRLANIŞI 
  1. Öncelikle cevizleri iri iri havanda dövelim yada robotta çekelim. Sarımsakları soyduktan sonra iyice ezilene kadar havanda dövelim.
  2. Margarini tavada eritelim yağ eridikten sonra içine cevizi katıp bir iki çevirelim ardından içine dövdüğümüz sarımsakları katıp aynı şekilde bir kaç kez karıştırarak kavuralım.
  3. Ardından çemen, biber salçası, baharatları ve tuzu ilave edelim 1 dakika kadar kavuralım. Üstüne ince ince doğradığımız dereotunu katıp çemeni ocaktan alalım.
  4. Soğuması için bir kenara bırakalım tek seferlik kullanım için fazla gelirse cam kavonoza katıp buzdolabında saklayabilirsiniz. Ekmek dilimleri üstüne sürerek özellikle kahvaltılarda servis yapabilirsiniz. 
 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar