MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN SİZLERLE CEVİZLİ TAVUKLU MANTI TARİFİ PAYLAŞACAĞIM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SAĞLICAKLA KALIN :)
MALZEMELER
3 su bardağı un
2 adet yumurta
2 cay bardağı su
Tuz
İç malzemesi:
300 gr. Tavuk kıyma
1 adet kuru soğan
1 çay kasığı karabiber
Yarım çay kaşığı muskat
1 tatlı kaşığı kekik
Yarım demet maydanoz
Tuz
Üzeri için:
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
2 çorba kaşığı tereyağı,pul biber
HAZIRLANIŞI
İç Hazırlanışı:
Kıyma, rendelenmiş soğan, baharatlar ve maydanozu birlikte yoğurun.
Mantı Hazırlanışı:
Hamur malzemelerini karıştırın ve yoğurun. Elinize yapışmayan esnek bir hamur elde etmek için un veya suyu azar azar ekleyebilirsiniz. Hamurunuzdan avuç içi büyüklüğünde parçalar kopartarak, unlanmış tezgahta bıçak sırtı kalınlığında açın. Hamurunuzdan, 4 parmak kalınlığında kareler kesin ve ortalarına kıymalı harçtan koyarak üçgen şeklinde kapatın. Tencerenin içine su koyun, kaynayınca, mantılarınızı yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzerek servis tabaklarına koyun ve sos dökün. Afiyet olsun..
DİĞER MANTI TARİFLERİNE BAKMAK İÇİN TIKLAYINIZ...
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder