MALZEMELER
Antep Fıstığı (5yemek kaşığı)
Kakaolu fındık kreması (400gram)
Pasta Tabanı (2adet)
Rendelenmiş Çikolata(80gram)
Sade gazoz(200ml)
Su(Küçük Şişe)
Süt Kreması(200ml)
HAZIRLANIŞI
İlk önce süt kremasını kıvama gelene kadar mikserle çırpalım. Çırpdığımız krema ve kakaolu fındık kremasını bir kâseye koyup kaşık ile iyice karıştırarak pastamızın kremasını hazırlamış olalım. suyumuzu ve gazozumuzu ayrı bir kapta karıştıralım. servis tabağımıza pastanın sığabileceği büyüklükten biraz daha fazla çelenk şeklinde kesip tabağımıza koyalım. İlk kat pasta tabanımızı bu kâğıdın üzerine yerleştirelim. İlk pasta tabanımızı gazoz ile iyice ıslatalım. Pasta kremasının beşte birini, ilk katın üzerine spatula ile yaydıktan sonra bir kaşık antep fıstığını serpiştirelim. İkinci pasta katımızı ilkinin üzerine yerleştirip gazoz ile ıslattıktan sonra aynı işlemi tekrarlayalım. Üçüncü pasta katımızı da tamamladıktan sonra en son katı da ıslatıp kalan kremayı pastamızın üzerine ve kenarlarına düzgünce sürelim. Pastanın kenarlarını, temiz bir spatula yardımı ile rendelenmiş çikolata ile kaplayalım. Kalan çikolatayı pastanın üzerine serpiştirip antep fıstıkları ile süsleyelim. Pastanın kenarına serdiğimiz pişirme kâğıdını makasla kesip dikkatlice çıkardıktan sonra servis yapalım
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder