Denenmiş Ayva Tatlısı Tarifi




MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN SİZLERLE AYVA TATLISI TARİFİ PAYLAŞACAĞIM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SAĞLICAKLA KALIN :) 



 MALZEMELER
3 Adet Ayva İşimizi Görecektir
6 Fincan Toz Şeker
1 Adet Çubuk Tarçın
10 Adet Karanfil (Koku ve Tat Katar)
Yarım bardaktan biraz daha fazla su

Ayvaların Kararması İçin Gerekli Malzemeler
Yarım Limon
1lt Su
 HAZIRLANIŞI 

Derin bir kaba su koyun ve içine yarım limonu sıkın..
Ayvayı ikiye bölerek çekirdek kısmını çıkarın ve ayvanın kabuklarını soyun.
(Çekirdekleri aman atmayın tatlıya renk vermesi için kullanabilirz )
Ayvları Limon suyunda bekletinki ayvalar kararmasın
Tüm ayvalara aynı işlemi uygulamamız lazım
Pişirme kabına ayvaların orta kısmı üste olacak şekilde yerleştirelim
Tarçın cubugunu karanfilleri hepsini tencereye ekliyelim şimdi
ayvaların her birinin üstüne bir fincan şeker dökün
şimdi suyumuzuda ekliyelim tencereye (1lt)
tencerenin kapağını kapıyoruz ve orta ateşle su kaynayana kadar bekliyoruz
kaynadımı şimdi küçük ocaga alıyoruz kısık ateşde 1.15 saat pişiriyoruz
ayvalar renk aldımı yumuşadımı şimdi alın bakalım ocaktan

Tatlıları Hangi tabakla servis yapacaksanız alın ve 2-3 saat soguyana kadar bekletin
Kalan şerbetide ayvaların üzerine dökün

işde bukadar afiyetler olsun :)

Diğer Tatlı Tarifleri İçin Tıklayınız...
 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar