Dilber Dudağı Tatlısı Tarifi




MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN SİZLERLE DİLBER DUDAĞI TATLISI TARİFİ PAYLAŞACAĞIM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SAĞLICAKLA KALIN :) 


 MALZEMELER 
1 Su bardağı yoğurt
 2 Tane yumurta
 1 Su bardağı sıvı yağ
 Yarım paket kabartma tozu
 1 Silme çay kaşığı tuz
 4,5 Su bardağı un
 1 Yemek kaşığı limon suyu veya sirke
İç Malzemesi İçin  Gerekli Malzemeler
 ceviz içi
Üzeri İçin Gerekli Malzemeler
 Bir su bardağı tereyağı
 Bir su bardağı zeytinyağı
Şerbeti İçin Gerekli Malzemeler
 3.5 Su bardağı şeker
 3.5 Su bardağı su
 Çeyrek limon suyu

 HAZIRLANIŞI 
  1. Tatlımızın hamurunu hazırlamak için tüm malzemeyi yoğurma kabına alıp yumuşak bir hamur yoğuralım.
  2. Hazırladığımız hamuru 24 eşit bezeye ayırıp yuvarlayalım fırın tepsisine dizelim.Üstü kurumaması için üstünü örtüp 1 saat kadar dinlendirelim.
  3. Hazır olan bezelerin 12 tanesini teker teker tabak büyüklüğünde nişasta ile açalım. Hepsinin arasına nişaste serpip üst üste koyalım. 12 tanesi bittikten sonra açarken açılmaması için avcumuzla hafif bastırarak büyütelim.
  4. Ardından merdane ile eşit bir şekilde orta boy tepsi büyüklüğü kadar yaklaşık (4-5 mm. kalınlığında açalım. Açtığımız hamuru su bardağı yada yuvarlak kalıpla daireler keselim.
  5. Kestiğimiz her dairenin içine yeteri kadar ceviz katıp çok sıkı bastırmadan yarım daire şeklinde kapatalım.
  6. Fırın tepsisine dizelim diğer kalan hamuruda aynı şekilde hazırlayalım.
  7. Üstüne bolca tereyağ zeytinyağ karışımı sürelim yağ az gelirse artırabiliriz. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.
  8. Tatlılar fırından aldıktan sonra soğumaya bırakalım. Şerbeti hazırlamak için şeker ile suyu katıp kaynadıktan sonra 10 -12 dakika kaynatalım orta kıvamda olmalı şerbet ılıkdan biraz daha sıcak kıvamda soğuk tatlıların üstüne dökelim. Afiyet olsun.

  9. Diğer Tatlı Tarifleri İçin Tıklayınız...

 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar