EV YUFKALI PATATES BÖREĞİ TARİFİ




MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN SİZLERLE PATATES BÖREĞİ TARİFİ PAYLAŞACAĞIM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SAĞLICAKLA KALIN :) 



 MALZEMELER

Malzemeler:
5 su bardağı un
1 adet yumurta
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt Araşma
1 su bardağı sıvı yağ
Tuz
Patatesli Harç İçin Malzemeler
2 adet patates
1 su bardağı lor peynir
1 çay bardağı maydanoz
1 çorba kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı fesleğen
Tuz

 HAZIRLANIŞI 
Patatesleri haşlayın ve rendeleyin. Lor peynir, maydanoz ve baharatlarla harmanlayın. Unu tuzla beraber geniş bir kaseye koyun. Üzerine yumurtayı kırıp, yağı dökün, yoğurmaya başlayın. Azar azar suyu ekleyin. Elastik bir hamur hazırlamak için gerekirse, azar azar su ya da un ilave edin. Hamurun üzerini kapatarak 15 dakika dinlendirin. Hamuru eşit olarak 4-5 bezeye bölün. Unlanmış tezgahta, bıçak sırtı kalınlığında açın. Yağlanmış fırın tepsinize, yufkaları teker teker, aralarına yağ sürerek yerleştirin. Tam ortadaki bölüme harcınızı yayın. Kalan yufkaları da yağlayarak üst üste koyun. 180 derecede ısıtılmış fırında, kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun..

DİĞER BÖREK TARİFLERİ İÇİN TIKLAYINIZ...
 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar