MALZEMELER
Süt(1litre)
Un(1çay bardağı)
Şeker(1su bardağı)
Pirinç unu(1çay bardağı)
Nişasta(1çay bardağı)
Tereyağ(2Kaşık)
Vanilya(1paket)
Kakao(1yemek kaşığı)
HAZIRLANIŞI
Tereyağ ve vanilya hariç diğer malzemelerimizi tenceremize koyalım ve devamlı çırparak kaynatalım sonra tereyağmızı ve vanilyamızı ekliyoruz bir kaç daha kaynatalım ve ocagı kapatalım ve yaptıgımız muhallebiden bi su bardağı kadar alalım içine bir yemek kaşığı kakomuzdan ekliyelim ve cırpalım kahve fincanlarımızı önümüze alalım ve hazırladıgımız muhallebiden ikişer kaşık paylaştıralım üzerlerine kakaolu muhallebiden 2 çay kaşığı kadar üzerine ekliyelim tekrar üzerine muhallebiden dökelim dolabımızda yaklaşık 4-5 saat beklemesi lazım sonra elimizle kenarlırını hafifçe bastırıyoruz ve fincandan cıkmasını sağlıyoruz bir tabaga hindistan cevizi bosaltalım ve içine tatlımızı koyalım ve heryerini hindistan ceviziyle buluyalım dolapta biraz daha bekletelim ve afiyetle yiyelim:)
Diğer tatlı tarifleri için tıklayınız..
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder