MALZEMELER
İrmik(3bardak)
Toz şeker(2bardak)
Süt(2su bardağı)
Su(2su bardağı)
Tereyağ(2yemek kaşığı)
Zeytinyağ(1çay bardağı)
Fındık(1bardak)
HAZIRLANIŞI
Tencerimize Sıvıyağ tereyağ ve irmiğimizi koyuyoruz ve rengi sarıya dönene kadar kavuruyoruz Süt ve suyumuzuda ayrı ayrı tencerede kaynatalım.
İrmiğimizin rengi deşince süt ve suyumuzuda içine ekliyelim tenceremin kaapağını kapatalım ve suyunu çekene kadar pişirelim suyunu çetikten sonra ocaktan alalım ve içine şekerimizide ekliyelim ve güzelce karıştırmaya devam edelim bu arada şekerimizide ayrı bir tavada kavuralım şekerimiz sararmaya başlayınca fındıgımızıda ekliyelim ve bir tepsimizi yağlıyalım ve içine fındıklı karışımımızı ekliyelim sogutmaya bırakalım soguyunca merdaneyle üzerinden geçelim ve afiyetle yiyelim:)
Diğer irmik tatlısı tarifleri için tıklayınız...
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder