Fırında Hindi Tarifi-Yılbaşı Tarifleri


 MALZEMELER
Hindi(1adet)
Arpacık soğan(10adet)
Defne Yaprağı(1adet)
Zeytinyağ(1çay bardağı)
Domates(2adet)
Sivri Biber(4adet)
Tuz karabiber tuz

Pilavı İçin Gerekli Malzemeler

Pirinç(2su bardağı)
Tereyağ(2bucuk yemek kaşığı)
Dolmalık fıstık(2yemek kaşığı)
Soğan(1adet)
Kuzu ciğer(200 gram)
Kuş Üzümü(2yemek kaşığı)
Et suyu(3su bardağı)
Yeni bahar karabiber tuz
 HAZIRLANIŞI
İlk önce soğanlarımızı doğrayalım ve rendeliyelim sarımsaklarımızıda dövelim içine iki lomunun suyunuda ekliyelim salçamızı tuzumuzu kekiğimizi karabiber ve şekerimizi de ekliyelim iyice karıştıralım
Hazırladıgımız bu karışımı süzgecten geçirelim ve içine sıvıyağımızı katalım
Bu sosu hindinin içine ve dışına sürelim ve bir gece dolapta hindimizi bekletelim
(Sosun fazlasını dökmeyiniz)
Fırın tepsimizi yağlıyalım ve hindimizi fırına koyalım dünden kalan sosu yine iyice hindiye yedirelim orta sıcaklıkta hindimizi pişirelim nar gibi kızarana kadar ve yaptıgımız pilavla içini dolduralım:)

Yılbaşı tarifleri için tıklayınız..

 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar