MALZEMELER
Pirinç(600Gram)
Margarin(4yemek kaşığı)
Soğan(1Tane)
Et suyu(Yarım Litre)
Kıyma(200gram)
Ekmek İçi(200gram)
Yumurta(4tane)
Rendelenmiş kaşar(100gram)
Mantar(800Gram)
Sarımsak(1diş)
Hindistan Cevizi
Tuz,biber
Zeytinyağ,galeta unu
HAZIRLANIŞI
Mantarlarımızı güzelce tamizliyelim ve dilimliyelim mantarlarımızı tereyağmızı eritelim ve sarımsağımızı yağda kızartalım ve mantarlarımızıda tavaya ekliyelim ve bir kepçe et suyu ilave edelim tuzu ve biberide ekliyelim ve pişirmeye devam edelim .Kıymamızıda başka bir tencereye koyalım ekmeklerimizi eütte ıslatalım ve ekmeklerimizi ve iki yumurtamızı ve rendelemiş oldugumuz kaşarlarıda tencereye ekliyelim tuz biber hindistan cevizide ekliyelim karıştırmaya başlıyalım oluşan harcımızdan küçük küçük kaöfte parçaları koparalım az zeytinyağ ile tavada kızartalım
Tereyağanın geri kalanıyla ince kıydıgımız soganları pembeleştirirelim pirincide ekliyelim et suyunuda yavas yavas ilave edelim ve pirince iyice yedirelim elimizde kalan 2 yumurtayıda 10 dakika kadar pişirelim kabuklarını soyup dilimliyelim galeta unumuzuda büyük bir tepsiye serelim Kalıbın dibinive kenarlarını pilav harcıyla kaplıyalım üzerine once mantarları yumurta dilimleri peyniri köfteleride yerleştirleim en üstede pilav harcından geriye kalanı döşeyelim 200 derece ısıttıgımız fırına tepsimizi koyalım 20 dakika kadar pişirelim daha sonra afiyetle yiyelim:)
Diğer pilav tarifleri için tıklayınız....
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder