GELELİ KEBABI TARİFİ




MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN SİZLERLE GELELİ KEBABI TARİFİ PAYLAŞACAĞIM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SAĞLICAKLA KALIN :)



 MALZEMELER 

 1 kilo kuşbaşı et
 8 adet közlenmiş patlıcan
 8 adet yeşil biber
 6 adet domates
250 gram tereyağı

 150 gram kuyruk yağı
 Tuz, karabiber, kırmızı pul biber

 HAZIRLANIŞI 
Kuyruk yağını tencerede eritin. Eti ekleyip kavurun. Tuz katın. 2-3 dakika daha kavurun. Patlıcanların içlerini alıp ince kıyın. Kabuklan soyulmuş domatesleri ve yeşil biberleri küp doğrayın. Başka bir tencerede tereyağını kızdırın. Patlıcanları ekleyin. Tuz koyun. 2 dakika pişirdiğiniz patlıcanları tepsiye alın. Etin bulunduğu tencereye yeşil biberleri ilave edin. 10 dakika pişirin. Domatesleri koyun. Suyunu çekene kadar pişirin. Kırmızı pul biber ve karabiber ekleyip karıştırın. Tepsiye ilave edin. 170 derece fırında 10 dakika pişirin. Servis yapın.

NOT: GELELİ KEBABI MALATYA'YA ÖZGÜ BİR ET YEMEĞİDİR...
DİĞER ET YEMEKLERİNE BAKMAK İÇİN TIKLAYINIZ...
 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar