Sütlü Çiriş Çorbası Tarifi
MALZEMELER
Çiriş Otu(3bağ)
Süt(1lt)
Pilavlık bulgur(100 gram)
Un(1su bardağı)
Su(1lt)
Karabiber(1çay kaşığı)
Tuz
Zeytinyağ(1yemek kaşığı)
HAZIRLANIŞI
İlk öncelikle çirişleri güzelce yıkayalım ve ufak ufak doğrayalım bir taşım kaynar suda haşlayıp süzelim sonrada bulgurumuzu suyumuzda kaynatalım ve çirişlerimizide ilave edelim unumuzuda ılık yada soguk suda ezip tencereye ekliyelim ve sütümüzüde ekliyelim ve hafifçe kaynatalım tuzu karabiberi ekliyelim zeytinyağmızıda ekliyelim ve ocaktan alıp sıcak sıcak yiyelim:)
Tavuklu Mantar Sote Tarifi
![]() |
Resim yazısı ekle |
MALZEMELER
Mantar(Yarım Kilo)
Tavuk göğüsü(1tane)
Yeşil biber(1tane)
Soğan,domates(1er tane)
Domates salçası(1yemek kaşığı)
Tuz,Karabiber
HAZIRLANIŞI
İlk öncelikle soğanlarımızı yemeklik dogruyalım ve sıvıyağ ile kavuralım daha sonra küp küp doğradıgımız biberleride ilave ediyoruz arada karıştırmayı unutmayalım biraz daha kavuralım tavuk etlerimizide küp küp dograyalım ve onlarıda ekliyelim ve beyazlaşana kadar hepsini birlikte kavuralım tavuk etleri beyazlaşınca üzerine küp küp dogradıgımız domateside ekleyim beraber kavurmaya devam edelim daha sonra mantarlarımızıda ekliyelim tuz ve kararbiberide ekliyelim kısık ateşte yemeğimizin kendi suyuyla yumuşayana kadar pişirelim yumuşayınca ocaktan alalım ve afiyetle yiyelim:)
Tavuklu Ve Nohutlu Prinç Pilavı Tarifi
MALZEMELER
Pirinç(2su bardağı)
Tereyağ(1yemek kaşığı)
Tavuk suyu(3su bardağı)
Haşlanmış Nohut(1su bardağı)
Tavuk Göğüsü(1adet)
Tuz Karabiber
HAZIRLANIŞI
Pirincimizi tuzlu sıcak suda bekletelim ve sonra suyunu süzelim ve tavuk göğüsümüzüde haşlıyalım soğuttuktan sonra tavuklarımızı güzelce didelim bir tenceremize tereyağ koyalım üzerine pirincimizi ilave ediyoruz ve beyazlasıncaya kadar kavuruyoruz üzerine sıcak tavuk suyumuzu noutumuzu tavugumuzu tuzumuzu karabiberimizi ilave edip kısık ateşte suyunu cekene kadar pişirelim alttan üste dogru yavasca karıştıralım bir bez ile örtelim kapağını kapatıp demlenmeye bıraklım sonrada afiyetle yiyelim:)
Kış Salatası Tarifi
Salatasız bir yemek masası düşünemiyorum salatasız ne bir çorba gider ne bir yemek yazın yaz sebzeleriyle hazırlanan salata tariflerini burda paylaştık artık kış geldi ve bol bol salata yiyelim çünkü şimdi vereceğim salata tarifinin içindeki sebzelere saglımıza cok faydalı ve bizi hasta olmaktan korur buna emin olun neyse geçiyorum tarife şimdiden herkeze afiyet olsun :)
MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN SİZLERLE KIŞ SALATASI TARİFİ PAYLAŞACAĞIM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SAĞLICAKLA KALIN :)
MALZEMELER
HAZIRLANIŞI
Salatamızı yapmaya ıspanak ve rokayı temizyeyip, yıkamak ile başlayalım. İyice yıkadığımız roka ve ıspanağın suyu süzülünce elimizde büyük büyük doğrayalım. Doğradığımız sebzeleri geniş bir salata kasesine alalım. Kurutulmuş domatesleri istediğimiz gibi doğrayıp diğer sebzelerin üzerine ekleyelim. Portakalı ikiye keselim. Yarısının suyunu sıkalım. Diğer yarısını küçük küçük dilimleyip salataya ilave edelim. Portakal suyunu da ekledikten sonra, tuz, zeytinyağı ve limon ekleyip karıştıralım. Servis tabağına alalım. Afiyet olsun.
MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN SİZLERLE KIŞ SALATASI TARİFİ PAYLAŞACAĞIM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SAĞLICAKLA KALIN :)
MALZEMELER
- 3-4 dal roka
- 3-4 adet kurutulmuş domates
- Yarım portakal
- Yarım portakalın suyu
- 5-6 dal ıspanak
- Tuz
- Limon
- Zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Salatamızı yapmaya ıspanak ve rokayı temizyeyip, yıkamak ile başlayalım. İyice yıkadığımız roka ve ıspanağın suyu süzülünce elimizde büyük büyük doğrayalım. Doğradığımız sebzeleri geniş bir salata kasesine alalım. Kurutulmuş domatesleri istediğimiz gibi doğrayıp diğer sebzelerin üzerine ekleyelim. Portakalı ikiye keselim. Yarısının suyunu sıkalım. Diğer yarısını küçük küçük dilimleyip salataya ilave edelim. Portakal suyunu da ekledikten sonra, tuz, zeytinyağı ve limon ekleyip karıştıralım. Servis tabağına alalım. Afiyet olsun.
Fındıklı İrmik Tatlısı Tarifi
MALZEMELER
İrmik(3bardak)
Toz şeker(2bardak)
Süt(2su bardağı)
Su(2su bardağı)
Tereyağ(2yemek kaşığı)
Zeytinyağ(1çay bardağı)
Fındık(1bardak)
HAZIRLANIŞI
Tencerimize Sıvıyağ tereyağ ve irmiğimizi koyuyoruz ve rengi sarıya dönene kadar kavuruyoruz Süt ve suyumuzuda ayrı ayrı tencerede kaynatalım.
İrmiğimizin rengi deşince süt ve suyumuzuda içine ekliyelim tenceremin kaapağını kapatalım ve suyunu çekene kadar pişirelim suyunu çetikten sonra ocaktan alalım ve içine şekerimizide ekliyelim ve güzelce karıştırmaya devam edelim bu arada şekerimizide ayrı bir tavada kavuralım şekerimiz sararmaya başlayınca fındıgımızıda ekliyelim ve bir tepsimizi yağlıyalım ve içine fındıklı karışımımızı ekliyelim sogutmaya bırakalım soguyunca merdaneyle üzerinden geçelim ve afiyetle yiyelim:)
Yorumlar
Yorum Gönder