Hurmalı Kurabiye Tarifi




 MALZEMELER
Hurma Püresi (3su bardağı)
Toz şeker(1su bardağı)
Tereyağ(1su bardağı)
Un(3su bardağı)
Yumurta(2adet)
Kabartma tozu(1paket)
Tarçın(1yemek kaşığı)
Muskat rendesi(1çay kaşığı)
Kuru üzüm(1çay bardağı)
Ceviz(1çay bardağı)


 HAZIRLANIŞI 
İlk önce fırınımızı 160 dereceye ayarlıyalım ve ısıtmaya başlıyalım Ve daha sonra tereyağmızla şekerimizi bir kaba alalım ve krema kıvamına gelene kadar çırpalım ve kıvama gelince yumurtamızıda ekliyelim karıştıralım hurma püresi dahil olmak üzere tüm malzemeyide kremaya ekliyelim ve yoğuralım (Hamur sert olmasın)
1saat kadar hamurumuz buz dolabında dinlensin sizde dizinizi izlemeye devam edin:)
Hamurumuz dinlendimi şimdi hamurumuzdan parçalar koparalım resimde şekli verelim ve 20 dakika pişirelim işte bukadar afiyet olsun:)

Değişik kurabiye tarifleri için tıklayınız..

 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar