ISPANAK ÇORBASI TARİFİ


MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN SİZLERLE ISPANAK ÇORBASI TARİFİ PAYLAŞACAĞIM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SAĞLICAKLA KALIN :) 
ISPANAĞIN HERŞEYİ GÜZEL OLUR ÇORBASI OLMAZMI ALIN SİZE ISPANAK ÇORBASI TARİFİ AFİYET OLSUN :)



 MALZEMELER
150 g ıspanak,
1 litre su,
1 adet yumurta sarısı,
4 yemek kaşığı yoğurt,
2 yemek kaşığı un,
1/2 Türk kahvesi fincanı şehriye, (arpa veya tel)
Tuz,
1 yemek kaşığı tereyağ,
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber.
 HAZIRLANIŞI 
Ispanaklarımızı yıkama aşamasında suyumuza sirke koyalım ki renklerinden ve canlılıklarından bir şey kaybetmesinler, daha sonra bol suda yıkadığımız ıspanaklarımızı kıyalım. 1 lt su ile 5 dk haşladıktan sonra terbiyelendirme aşamasına geçelim. Klasik terbiyedir aslında, yoğurt, un ve yumurta sarısı ki ben ziyan olmasın diye akını da atıyorum, birazcık tanelenmeler olsa da lezzetten kaybetmiyor, siz atmayabilirsiniz ama terbiyemizi çorbamıza eklerken çorbanın sıvısından ekleyerek ısıtın ki ısı farkından dolayı asla kesilme olmasın. Un ve yumurta pişene kadar, kızık ateşte kaynattığımız çorbama sos aşamasında tereyağında toz biber kavurup, tuz ekler çorbamıza eder ve servis edebiliriz, mükemmel bir tariftir, çok beğeneceğinizden eminim, afiyet olsun.

ÇORBA TARİFLERİ İÇİN TIKLAYINIZ..

 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar