MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN SİZLERLE KABAK BORANİ TARİFİ PAYLAŞACAĞIM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SAĞLICAKLA KALIN :)
MALZEMELER
- 1 Kg Kabak
- 1 Adet Kuru Soğan
- Yarım Kg Kuşbaşı
- 1 Su bardağı Nohut
- 350 Gr Süzme Yogurt
- 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
- Kararında Kuru Nane
HAZIRLANIŞI
Kabak, kabukları soyularak küp şeklinde doğranır. Bir gece öncesinden ıslatılan nohut haşlanır. Kuşbaşı etler haşlanır. Doğranmış soğan , bir miktar yağ ve su ilavesiyle kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Et, nohut, tuzlu yoğurt ve gereği kadar su ilavesiyle tencerenin kapağı açık şekilde pişirmeye devam edilir. Yogurda etin sicak suyundan azar azar ilave edip biraz karistirin.Sonra tencereye ilave edin ki yogurt kesilmesin.Nanesini ilave edin.Uzerine kirmizi biberle kizdirilmis yag ile servis edin.
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder