Kağıtta Palamut Kebabı Tarifi



MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN SİZLERLE PALAMUT KEBABI  TARİFİ PAYLAŞACAĞIM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SAĞLICAKLA KALIN :)



 MALZEMELER 
  • 2 adet orta boy palamut balığı (kişi sayısına göre belirleyebilirsiniz)
  • Domates
  • Kuru soğan
  • Maydanoz
  • Limon
  • Defne Yaprağı
  • Zeytinyağı
  • Sarımsak
  • tuz
 HAZIRLANIŞI 
Balıklar boyuna(fileto)  ikiye kesilip, temizlenir (balıkçınız bu aşamayı yapar).
Yağlı kağıt üzerine biraz zeytinyağı dökülerek fırça ile sürülür. Üzerine yan yana 3-4 adet soğan dilimi dizilir.  Soğan dilimlerinin üzerine balık koyulur. Tuz serpilir. Balığın üzerine sırası ile maydanoz yaprakları, domates dilimi, limon dilimi ve defne yaprağı koyulur. 1 diş sarımsak ikiye kesilerek kağıdın üzerine koyulur. 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı gezdirilir ve tüm malzemeler paketlenir. Paketleme işlemi için kağıdın karşılıklı iki kenarı üste doğru katlanarak balık kapatılır. Yan kısımlarda balığın altında kalacak şekilde kıvrılır. Yemeğimiz sulanacağı için suyu akmayacak şekilde paketlenir. 190 derece fırında pişmeye bırakılır. Pişme süresi balığın boyutuna göre değişir, ben yaklaşık 40 dk kadar pişirdim.

 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar