MALZEMELER
Su(5su bardağı)
Un(3yemek kaşığı )
Süt(1su bardağı)
Tereyağ(2yemek kaşığı)
Salça(1yemek kaşığı)
Soğan(1ADET)
Nane pulbiber tuz
HAZIRLANIŞI
Karnabaharlarımızın çiçeklerini ayıralım ve tenceremize koyalım üzerini geçicek kadar su ekliyelim ve haşlamaya başlıyalım karhabaharlar yumuşayana kadar pişirelim ve sonra karnabaharları blendırdan geçirelim karışımımızın içine bir bardak süt ekliyelim ve bir taşım kaynatalım Başka bir yerde tava içinde yemeklik doğranan soğanları yağ ile kavuralım. Soğanlar pembeleşince üzerine ununu ekleyin ve karıştırarak kavurun. Unun kokusu çıkınca salçasını ekleyip karıştırın. Salça da eriyince çorba sosunu ocak üzerinden alıp diğer tenceredeki çorbanın içine ekleyin. Blender ile çorbayı karıştırın ve tuz, pul biber, nanesini ekleyip bir taşım kaynatın.
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder