KAYISILI KURABİYE TARİFİ





MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN SİZLERLE KAYISILI KURABİYE TARİFİ PAYLAŞACAĞIM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SAĞLICAKLA KALIN :) 



 MALZEMELER 
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı tereyağı
1,5 su bardağı un
Yarım su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı vanilya
1 adet yumurta
1 çay bardağı fındık içi
çay bardağı doğranmış kayısı
Üzeri için gerekli malzemeler
1 su bardağı pudra şekeri
1 çorba kaşığı su
1 çay kaşığı tereyağı


 HAZIRLANIŞI 
  • Kayısılı kurabiye tarifi:
    Yumurtayı çırpın. Ayrı bir kasede tereyağı, toz şeker, vanilya, tarçını mikserle çırpın. Çırpılmış yumurtaya, un, fındık içi ve kayısıları ekleyin. Hamuru streç filme, rulo şeklinde sararak 2 saat buzdolabına koyun.
  • Soğuk hamurunuzdan yarım cm kalınlığında yuvarlaklar kesin,yağlanmış tepsiye dizin. 175 dercede altın rengini alana dek pişirin.
  • Üzerine hazırladığınız tereyağlı pudra şekerini sürün, şekerin donması için bekleyerek servis yapın. Su ve tereyağını bir kaseye koyun, pudra şekerinden azar azar alın. Sürekli karıştırarak şekeri eritin, krema kıvamını almasını sağlayın
    Üzerine:
    Su ve tereyağını bir kaseye koyun, pudura şekerinden azar azar alın.
    Sürekli karıştırarak şekeri eritin, krema kıvamını almasını sağlayın.
DİĞER KURABİYE TARİFLERİ İÇİN TIKLAYINIZ...
 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar