MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN SİZLERLE YALANCI DOLMA TARİFİ TARİFİ PAYLAŞACAĞIM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SAĞLICAKLA KALIN :)
MALZEMELER
1buçuk taze asma yaprağı
3 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 adet büyük soğan , ince doğranmış
4 bardak pirinç, yıkanmış ve suyu süzülmüş
2 adet büyük domates, ince doğranmış
1 çorba kaşığı domates salçası
2 tane limon
2 çorba kaşığı kuru nane
ağız tadına göre tuz ve karabiber
1 bucuk bardak zeytinyağı
1 çorba kaşığı kaymak yağı, arzuya göre
1/4 demet maydanoz, ince doğranmış
HAZIRLANIŞI
Asma yapraklarını 5 dakika kadar haşlayıp süzülmeye bırakalım . Eğer Taze yaprak kullanmıyorsak 10 dakika kadar haşlıyalım ve süzülmeye bırakıalım. Yağı derin bir tavada ısıtalım ve soğanları 5 dakika kadar kavuralım . Sonra Pirincide ekleyip 5 dakika daha karıştırarak kavuralım Domatesleri, salçayı, limon suyunu, naneyi, tuzu, karabiberi ve zeytinyağını karışıma ilave edelim ve iyice karıştıralım. Son olarak arzuya göre kaymak yağını ve maydanozu ekleyerek karıştırın, ateşten alın ve soğumaya bırakın.
Asma yapraklarını tek tek hazırlayalım. yaprakları düz bir şekilde, bir tabağın üzerine açalım. Sapları Keselim . Yaprağın ortasına, hazırlanan harçtan bir çorba kaşığı yerleştirelim . Sap kısmını kaldırıp, kıvırarak harcı kapatalım Kenarları da içeri doğru kıvırmamız lazım . Yuvarlayarak dolmayı sarma işlemini tamamlıyoruz Bu işlemi bitene kadar devam ediyoruz . Sarılan dolmalar orta boy bir tencereye sıkıca yerleştiriyoruz. Üstüne bir tabak kapatarak, dolmaları örtecek kadar kaynanmış su ilave ediyoruz . Kaynamaya başlayan dolmaları kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kadarn pişiriyoz ve soğuduktan sonra afiyetle yiyoruz.
Diğer Sarma Tarifleri İçin Tıklayınız
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder