Kıbrısın Yalancı Dolma Tarifi




MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN SİZLERLE YALANCI DOLMA TARİFİ TARİFİ PAYLAŞACAĞIM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SAĞLICAKLA KALIN :) 



 MALZEMELER 

½ taze asma yaprağı
3 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 adet büyük soğan , ince doğranmış
4 bardak pirinç, yıkanmış ve suyu süzülmüş
2 adet büyük domates, ince doğranmış
1 çorba kaşığı domates salçası
2 adet limon
2 çorba kaşığı kuru nane veya 6 dal ince doğranmış taze nane
ağız tadına göre tuz ve karabiber
½ bardak zeytinyağı
1 çorba kaşığı kaymak yağı, arzuya göre
1/4  demet maydanoz, ince doğranmış
 HAZIRLANIŞI 
Asma yapraklarını 5 dakika haşlayıp süzülmeye bırakın. Taze yaprak kullanılmıyorsa 10 dakika haşlayın ve süzülmeye bırakın. Yağı derin bir tavada ısıtın ve soğanları 5 dakika kavurun. Pirincide ekleyerek 5 dakika daha karıştırarak kavurun. Domatesleri, salçayı, limon suyunu, naneyi, tuzu, karabiberi ve zeytinyağını karışıma ilave edin ve karıştırın. Son olarak arzuya göre kaymak yağını ve  maydanozu ekleyerek karıştırın, ateşten alın ve soğumaya bırakın.
Asma yapraklarını tek tek hazırlayın. yaprakları düz bir şekilde, bir tabağın üzerine açın. Sap kısmı size yakın olsun. Sapı Kesin. Yaprağın ortasına, hazırlanan harçtan bir çorba kaşığı yerleştirin. Sap kısmını kaldırıp, kıvırarak harcı kapatın. Kenarları da içeri doğru kıvırın. Yuvarlayarak dolmayı sarma işlemini tamamlayınız. Bu işlemi bitene kadar devam edin. Sarılan dolmalar orta boy bir tencereye sıkı sıkı yerleştirin. Üstüne bir tabak kapatarak, dolmaları örtecek kadar kaynanmış su  ilave edin. Kaynamaya başlayan dolmaları kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin. İsterseniz Salata, yoğurt, kızarmış patates ile sıcak veya soğuk servis yapılabilir.
Diğer Sarma Tarifleri İçin Tıklayınız YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar