MALZEMELER
Hamuru İçin Malzemeler
Kepekli Un (3 su bardağı)
Yumurta (4tane)
Su(1 Çay bardağı)
Tuz
İçi İçin Malzemeler
Kıyma (300 Gram yeterli)
1 adet soğan
galeta unu (1 Çorba kaşığı)
karabiber tuz (1çay kaşığı)
Yumurta (1adet)
Domates Sosu İçin Malzemeler
Sıvı Yağ (Yarım Çay Bardağı)
Kuru Soğan(1 Adet)
Sarımsak(3dis)
Domates (4 adet )
Domates salçası (1tatlı kaşığı)
Kıyılmış maydanoz (4çorba kaşığı)
Kekik(1çorba Kaşığı)
Fesleğen(İsteğe göre 1çay Kaşığı)
Pul biber (1çay kaşığı isteğe göre)
HAZIRLANIŞI
Hamur için gerekli olan malzemeleri karıştırın ve yoğurun un ve suyu azar azar ekleyinki elinize yapışmıcak esnek bir hamur elde edelim hamuru avuç içi büyüklüğünde parçalar koparın unladığımız tezgahta açalım hamura harctan koyalım ama 4cm aralıklarla önceden hazırladığımız yufkayı üzerine yerleştirelim yuvarlak olarak kapak yardımıyla keselim şimdi sıra geldi pişirmeye tencereye su koyun kaynamaya başlayınca mantılarımızı içine dökelim yumuşancıya kadar haşlıyalım süzerek servis tabaklarına alalım ve sosu üzerine dökelim
Sosuda şu şeklide yapıcaz soğanları küp küp dograyalım sıvıyağda sarımsakla birlikte soteliyelim salça ve doğranmış domateslerimizi ekliyelim ve kavuralım sonra su ilave edelim 10 dk pişirelim sonrada baharatları ekliyelim üstüne işte bukadar afiyet olsun:)
Diğer mantı tarifleri için tıklayınız..
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder