MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN SİZLERLE KIYMALI KARNABAHAR TARİFİ PAYLAŞACAĞIM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SAĞLICAKLA KALIN :)
MALZEMELER
1 adet karnabahar
2 adet havuç
4 yemek kaşığı zeytin yağ
150 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı limon suyu
HAZIRLANIŞI
- Karnabaharları çiçek çiçek ayırın ve yıkayıp süzgece koyun. Kuru soğanların kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın
- Bir tencerenin içine zeytinyağını koyup küp küp doğranmış soğanları da atın ve rengi pembeye dönene kadar kavurun
- Ardından kıymayı da soğanların içine ekleyip kavurmaya devam edin 1 dakika sonra salçayı ve küp küp doğranmış havuçları da ilave edip karıştırın
- Kıymaların rengi değişince içine süzgüdeki karnabaharları koyup, karnabaharları ezmeden yavaşça tahta kaşıkla karıştırın
- Üzerine çıkacak kadar kaynar su ekleyip, limon suyunu koyup, tuzunu serpip pişmeye bırakın
Karnabaharlar yumuşayınca ocağın altını kapatın ve 20 dakika demledikten sonra servis edin. Afiyet olsun.. - DİĞER SEBZE YEMEKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ...
Yorumlar
Yorum Gönder