KIYMALI KARNABAHAR TARİFİ



MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN SİZLERLE KIYMALI KARNABAHAR TARİFİ PAYLAŞACAĞIM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SAĞLICAKLA KALIN :)



 MALZEMELER 
1 adet karnabahar
2 adet havuç
4 yemek kaşığı zeytin yağ
150 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı limon suyu

 HAZIRLANIŞI 
  1. Karnabaharları çiçek çiçek ayırın ve yıkayıp süzgece koyun. Kuru soğanların kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın
  2. Bir tencerenin içine zeytinyağını koyup küp küp doğranmış soğanları da atın ve rengi pembeye dönene kadar kavurun
  3. Ardından kıymayı da soğanların içine ekleyip kavurmaya devam edin 1 dakika sonra salçayı ve küp küp doğranmış havuçları da ilave edip karıştırın
  4. Kıymaların rengi değişince içine süzgüdeki karnabaharları koyup, karnabaharları ezmeden yavaşça tahta kaşıkla karıştırın
  5. Üzerine çıkacak kadar kaynar su ekleyip, limon suyunu koyup, tuzunu serpip pişmeye bırakın
    Karnabaharlar yumuşayınca ocağın altını kapatın ve 20 dakika demledikten sonra servis edin. Afiyet olsun..
  6. DİĞER SEBZE YEMEKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ...
 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar