MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN SİZLERLE KIYMALI KAŞARLI BÖREK TARİFİ PAYLAŞACAĞIM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SAĞLICAKLA KALIN :)
MALZEMELER
- 500gr.Un, elenmiş
- 1 paket kuru maya yada yarim paket yaş mayada kullanabilirsiniz.
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Ilık su. Hamurunuzu yumuşak bir kıvama getirene kadar ılık su ilave ederek yoğurun
- 300gr. Dana kıyma
- 1 kuru soğan
- 1 su bardağı kaşar, rendelenmiş
- Yarım demet maydanoz
- Karabiber, kişniş, tuz
- Üzeri için 1 yumurta sarısı ve 2 yemek kaşığı yoğurt
1-Mayayı ılık süt ve şekerle karıştırıp 10 dk bekletin.
2-Hamur için olan bütün malzemeleri karıştırarak yoğurun. Hamuru mayalanmasını bekleyin.
3-Kuru soğan ve kıymayı kavurun, baharatını ilave edin. Ocağın altını kapattıktan sonra biraz soğumasını bekleyin. Maydanoz ve kaşarı ilave edip karıştırın.
4-Hamuru açın ve içerisine iç malzemeyi koyduktan sonra uzunlamasına sarın. Hamuru ben çok ince açmadım.
5-Tepsiyi doldurduktan sonra üzerine yumurta ve yoğurdu karıştırarak sürün
180°C önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirin
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder