KIYMALI KAŞARLI BÖREK TARİFİ




MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN SİZLERLE KIYMALI KAŞARLI BÖREK TARİFİ PAYLAŞACAĞIM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SAĞLICAKLA KALIN :)



 MALZEMELER
  • 500gr.Un, elenmiş
  • 1 paket kuru maya yada yarim paket yaş mayada kullanabilirsiniz.
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Ilık su.  Hamurunuzu yumuşak bir kıvama getirene kadar ılık su ilave ederek yoğurun
İÇİ İÇİN GEREKLİ OLAN MALZEMELER
  • 300gr. Dana kıyma
  • 1 kuru soğan
  • 1 su bardağı kaşar, rendelenmiş
  • Yarım demet maydanoz
  • Karabiber, kişniş, tuz
  • Üzeri için 1 yumurta sarısı ve 2 yemek kaşığı yoğurt
 HAZIRLANIŞI 
1-Mayayı ılık süt ve şekerle karıştırıp 10 dk bekletin.
2-Hamur için olan bütün malzemeleri karıştırarak yoğurun. Hamuru mayalanmasını bekleyin.
3-Kuru soğan ve kıymayı kavurun, baharatını ilave edin. Ocağın altını kapattıktan sonra biraz soğumasını bekleyin. Maydanoz ve kaşarı ilave edip karıştırın.
4-Hamuru açın ve içerisine iç malzemeyi koyduktan sonra uzunlamasına sarın. Hamuru ben çok ince açmadım.
5-Tepsiyi doldurduktan sonra üzerine yumurta ve yoğurdu karıştırarak sürün
180°C  önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirin

 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar