Köfte Tadında Çiğ Kısır Tarifi




MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN SİZLERLE ÇİĞ KISIR TARİFİ PAYLAŞACAĞIM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SAĞLICAKLA KALIN :) 

KISIR DİYİNCE AKAN SULAR DURUR KISIRI SEVMEYEN YOKTUR HER YEMEĞİN YANINDA YENİLİR GÜNLERDE ÇAY SAATLERİNDE OKULLARIN YERLİ MALI HAFTALARINDA HER YERDE KISIR YAPILIR VE YENİR AMA BİRDE ÇİĞ KISIRI DENEMENİZİ TAVSİYE EDİYORUM BUYRUN TARİFİ SİZLERLE :)


 MALZEMELER
5 çay bardağı bulgur
1 tatlı kaşığı tuz
3 adet orta boy domates
1 demet maydanoz
yarım demet nane
3 diş sarımsak
2 adet soğan
karabiber, pul biber, isot, kimyon
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1’er tane yeşil ve kırmızı biber
3 tane yeşil soğan
1 yemek kaşığı nar ekşisi


 HAZIRLANIŞI 
Geniş bir cam kaseye 5 çay bardak bulguru ilave edelim.
Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve bulgurlar tamamen ıslanana kadar yani üzerine örtecek kadar su ekleyelim
Üzerini kapatıp suyunu çekene kadar bekletelim.
Suyunu çeken bulgura 3 diş sarımsak rendeleyelim ve küp küp doğranmış soğanı ekleyelim.
Ardından 2 yemek kaşığı salçayı ekleyelim ve karıştıralım.
Karıştırdıktan sonra baharatları da ilave edelim tekrar karıştıralım.
1 çay bardağı sıvı yağını da ekleyelim.
Ardından doğranan domatesleri ve yeşilliklerin hepsini de ekleyip karıştıralım.
En son olarak da nar ekşisini dökelim.
Hepsini bir karıştırdıktan sonra marullarla birlikte servis tabağına alabilirsiniz.



 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar