Kopar Kopar Al Kahvaltı Ekmeği Tarifi





MALZEMELER
Beyaz ekmek hamuru (2adet)
Eritilmiş tereyağ/75gram)
Toz tarçın(2tatlı kaşığı)
Esmer şeker (150 gram)
 HAZIRLANIŞI 
Yuvarlak kek kalıbımızı iyice yağlıyalım orta büyüklükte bir kasemisin içine tarçın ve esmer şekerimizi koyup karıştıralım tereyağmızı eritip ayrı bir kaseye alalım ekmek hamurundan irice bir ceviz gibi parçacıklar koparıp top şeklinde yapalım ilk hafifçe tereyağına sonrada tarçınla şekerimize batıralım topları ve yağladıgımız kek kalıbana birbiri üzerine gelicek şekilde dizin üzerine streç film çekin ve hamur topları iyice buyuyup iki misli olana kadar ılık bir yerde 50-60 dakika bekletiyoruz fırınımızı 175 dereceye ayarlıyalım mayalanan hamur toplarını fırına koyalım 30-35 dakika pişirip kalıpta 15 dakika bekletiyoruz ve kalıbı ters cevirip 20 dakika daha dinlendirelim ve afiyetle yiyelim:)
Diğer ekmek tarifleri için tıklayınız...

 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar