MALZEMELER
Yumurta(4adet)
Toz şeker(2su bardağı)
Süt(1su bardağı)
Sıvıyağ(1su bardağı)
Kakao(3yemek kaşığı)
Un(2su bardağı)
Kabartma tozu(1paket)
Arası İçin Gerekli Malzemeler
Krem Şanti(2poşet)
Soğuk Süt(1bucuk su bardağı)
Üzeri İçin
Antep fıstığı
Çilek
HAZIRLANIŞI
- Yumurta ve şekeri kıvam alana kadar 4-5 dakika karıştıralım daha sonra yağ ve sütümüzüde ekliyelim karıştırmaya devam edelim
- Kakao,kabartma tozu ve unuda ekleyip karıştırmaya devam edelim. Hamurun kıvamı akışkan olmalı,eğer çok cıvıksa biraz daha un ekliyebilrisiniz
- kek kalıbımıza yağlı kağıt serelim ve karışımı içine dökelim.
- Önceden ısıttığınız 175 derece fırında keki pişirin.
- Kek hazır pişerken kremşantiyi ve sütü de çırpın,dolaba kaldırıp soğumaya bırakın.
- 40 dakika sonra kekin pişip pişmediğini anlamak için kürdan batırıp çıkartın,pişmişse fırından çıkartın.
- Kek soğuyunca videodaki gibi önce ince kalan kenarları kesip,sonra ikiye kesin. Kenar ve üst parçaları robottan geçirin.
- Kekin alt kısmını servis tabağına alıp,üzerine çırpılmış şantiyi döküp yerleştirin.
- Robottan geçirdiğiniz kek parçalarını kremanın üzerine bolca serpin.
- Pastanızı dolaba kaldırın en az 2-3 saat dolabın alt kısmında beklettikten sonra dilimleyip üzerine fıstık ve çilek yerleştirip servis yapın afiyetle yiyin:)
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder