Köstebek Pasta Tarifi



MALZEMELER 
Yumurta(4adet)
Toz şeker(2su bardağı)
Süt(1su bardağı)
Sıvıyağ(1su bardağı)
Kakao(3yemek kaşığı)
Un(2su bardağı)
Kabartma tozu(1paket)

Arası İçin Gerekli Malzemeler

Krem Şanti(2poşet)
Soğuk Süt(1bucuk su bardağı)

Üzeri İçin

Antep fıstığı
Çilek

 HAZIRLANIŞI 
  1. Yumurta ve şekeri kıvam alana kadar 4-5 dakika karıştıralım daha sonra yağ ve sütümüzüde ekliyelim karıştırmaya devam edelim

  2. Kakao,kabartma tozu ve unuda ekleyip   karıştırmaya devam edelim. Hamurun kıvamı  akışkan  olmalı,eğer  çok  cıvıksa  biraz  daha  un  ekliyebilrisiniz
  3. kek kalıbımıza yağlı kağıt serelim ve karışımı içine dökelim.
  4. Önceden ısıttığınız 175 derece fırında keki pişirin.
  5. Kek  hazır pişerken  kremşantiyi  ve  sütü de çırpın,dolaba  kaldırıp  soğumaya  bırakın.
  6. 40 dakika  sonra kekin pişip pişmediğini anlamak için kürdan  batırıp  çıkartın,pişmişse fırından çıkartın.
  7. Kek  soğuyunca videodaki  gibi önce  ince  kalan  kenarları kesip,sonra  ikiye kesin. Kenar  ve  üst  parçaları  robottan geçirin.
  8. Kekin alt kısmını  servis  tabağına alıp,üzerine  çırpılmış  şantiyi  döküp  yerleştirin.
  9. Robottan  geçirdiğiniz  kek parçalarını kremanın üzerine bolca serpin.
  10. Pastanızı  dolaba  kaldırın en  az 2-3  saat  dolabın  alt  kısmında  beklettikten sonra dilimleyip  üzerine  fıstık ve  çilek  yerleştirip  servis  yapın afiyetle yiyin:)

 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar