Kruvasan Tarifi



MALZEMELER
Un(500gram)
Yaş maya(Yarım paket)
Tereyağ(4yemek kaşığı)
Toz şeker(2tatlı kaşığı)
Tuz(2çay kaşığı)
Süt(1su bardağı)
Yumurta(2tane)
Tereyağ(Yarım paket)


Üzeri için
Yumurta sarısı (1tane)


 HAZIRLANIŞI 
Ilık sütümüzü yaş mayamızı ve toz şekerimizi bir kaba alalım ve güzelce karıştıralım geniş bir kabada unumuzu koyalım ve ortasını açalım açtıgımız yere mayamızı dökelim ve karıştıralım 10 dakika kadar bekletelim ve diğer malzemelerimizide ekliyelim ve yumuşak hamur haline gelene kadar yoguralım yogurduktan sonra üzerini havluyla kapatalım ve 40 dakika bir yerde hamurumuzu bekletelim
Mutfak tezgahımıza unu serpelim ve mayalanan hamurumuzu merdana ile acalım tereyağmızı eritelim ve hamurun üstüne sürelim hamurumuzu kapatıp tekrar acalım bu işlemi yapınca hamurumuzuz üçgen olarak keselim ve sigara böreği gibi saralım sardıktan sonra üzerine yumurta sarısından sürelim ve fırın tepsisine dizelim 15 dakika kadar bekletelim 200 dereceye fırınımızı ayarlıyalım ısınana kadar hamurumuzu bir köşede bekletelim ısındıktan sonra hamurumuzu fırına verelim ve üzerleri kızarana kadar pişirelim  işte bukadar afiyet olsun:)
En güzel hamurlu tarifleri için tıklayınız...

 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar