MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN SİZLERLE KÜTAHYA KÖFTESİ TARİFİ PAYLAŞACAĞIM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SAĞLICAKLA KALIN :)
MALZEMELER
1 çay kaşığı nane 2 çorba kaşığı kıyma 1 çay bardağı bulgur 2 çorba kaşığı tarhana 1 çorba kaşığı tereyağ 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı kırmızı biber 1,5 su bardağı yoğurt tuz
Yemeğimiz 4 kişiliktir
HAZIRLANIŞI
arhanayı üzerini örtecek kadar ılık suda 1 saat kadar bekletin ve bulguru da yarım saat kadar ılık suda beklettikten sonra ikisini karıştırın. Şişene kadar bekleyip, karabiber,tuz ve kıymayı ilave edin. Malzemeleri yoğurup, hamur yapın. Hamur köfte yapılacak kıvamda olmalıdır. Bu hamurdan misket iriliğinde parçalar koparıp, köfteler yapın. Tencereye üç su bardağı su koyun. Köfteler kaynayan su hafifçe çekilene kadar kaynar suda pişirilmelidir. Su kaynayınca köfteleri alın ve kalan suyu yoğurt ile karıştıtırp yoğurdu sulandırarak köftelerin üzerine dökün.Bu işlemin tepside yapılması tavsiye edilir. Tereyağını eritip, kırmızı biberi ve katın. Köftelerin üzerine döküp, servis yapın.
DİĞER KÖFTE TARİFLERİMİZE BAKMAK İÇİN TIKLAYINIZ..
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder