Kıymalı Karnabahar Tarifi




 MALZEMELER 
Karnabahar(1adet)
Havuç(2adet)
Zeytinyağ(4yemek kaşığı)
Kıyma(150gram)
Soğan(1aadet)
Domates Salçası(1kaşık)
Biber salçası(1kaşık)
Limon Suyu(1kaşık)

 HAZIRLANIŞI 
Karnabaharımızı ayıralım ve süzgeçe koyalım soğanlarımızıda küp küp doğrayalım soğanlarımızı zeytinyağla pembeleşinceye kadar kavuralım kıymamızıda ekliyelim kavurmaya devam edelim bir kaç dakika sonra salçalarımızıda ekliyelim havuçlarımızıda küp küp dograyıp ilave edelim karıştırmaya devam ediyoruz bu arada kıymaların rengi degişince karnaharımızıda ekliyelim tahta kaşıkla bastırmadan karıstıralım üzerine cıkcak kadar su ilave edelim tenceremize en sonda tuz ve limon suyunuda ekliyelim pişirmeye bırakalım baktınız karnabaharlar yumuşadı ocaktan alalım 20 dakika bekletelim ve afiyetle yiyelim

En güzel sebze yemekleri için tıklayınız....

 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar