Mahlepli Poğaça Tarifi




MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN SİZLERLE MAHLEPLİ POĞAÇA TARİFİ PAYLAŞACAĞIM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SAĞLICAKLA KALIN :) 



 MALZEMELER 

2 Tane yumurta (birinin sarısı ayrılır)
1 Su bardağı süt
 1 Paket margarin veya tereyağı
 3 Çorba kaşığı sıvı yağ
 4,5 Su bardağı un
 1 Tatlı kaşığı mahlep
 1 Çorba kaşığı şeker
 1 Paket yaş maya
İç Malzemesi İçin  gerekli olanlar
200 Gram kıyma (yağsız)
1 Tane orta boy soğan
 3 Çorba kaşığı sıvı yağ
 3 Tane orta boy patates (haşlanmış)
 1/2 Çorba kaşığı salça
 1 Demet maydanoz
 Tuz karabiber
 HAZIRLANIŞI 
Bir kasede ılıttığımız sütün içine mayayı ve şekeri ekleyip kabarması için bekletelim. Hamuru yoğuracağımız kabın içine unu kabaran mayalı sütü, yumurtaları, ılık margarini, sıvı yağı, mahlebi ve tuzu ilave edip yoğuralım. Ağzını kapatıp 1 saat kadar mayalanması için bekletelim. Poğaçanın içini hazırlamak için tavaya sıvı yağını katalım üstüne ufak yemeklik doğradığımız soğanı ekleyelim sararana kadar kavuralım. Üstüne kıymayı katıp suyunu çekene kadar kavuralım. Kıymalarda kavrulduktan sonra salçayı ilave edelim. Haşlanmış patatesleri rendeleyelim içerisine ekleyelim. Son olarak baharatlarını katıp ince kıyılmış maydonozu ekleyelim 1 dakika kadar çevirip ocaktan alalım. Dinlendirdiğimiz hamurdan yumurta büyüklüğü kadar parçalar alıp yuvarlayalım sonra avcumuzda yassıltalım. İçine hazır olan kıymalı harçtan koyup kapatalım tekrar yuvarlayalım. Yağlanmış tepsiye yerleştirelim. Üstüne yumurta sarısı sürelim bu şekilde tekrar mayalanması için yarım saat kadar bekletelim. Daha sonra önceden ısıtılmış fırında 200 derecede altı üstü kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Diğer poğaça tarifleri için tıklayınız...
 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar