Hamsili Pilav Tarifi




MALZEMELER
Hamsi KUşu(Yarım Kilo)
Pirinç(1.bucuk su bardağı)
Sıvıyağ(2yemek kaşığı)
Su(1.bucuk su bardağı)
Kuru soğan(1adet)
Tuz karabiber kimyon yenibahar

 HAZIRLANIŞI 
Soğanlarımızı yemeklik dograyalım ve pilav tenceremize alalım pembeleşinceye kadar kavuralım suda beklettiğimiz pirinçleri de ekliyelim Tuz karabiber kimyon yenibaharımızıda ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz kavurdugumuz pirinçle suyumuzuda ekliyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz kaynadıktan sonra ocagın altını kısıyoruz ve pişirmeye bırakıyoruz  güveç kaplarımızı tereyağmızla yağlıyoruz hamsilerimizi güveç kaplarımızın alt kısmına ve kenarlarına güzelce yerleştirelim pişen pilavımızı hamsilerimizin üzerine koyuyoruz ve kenarda kalan kısımlarıda üzerine kapıyoruz daha sonra fırın tepsimize koydugumuz hamsili pilavımızı 200 derece yarım saat kadar pişiyoruz (hamsilerimiz kızarana kadar) piştikten sonra beş dakika kadar bekletip tabaga ters cevirip koyuyoruz ve afiyetle yiyoruz)

Diğer Pilav Tarifleri İçin Tıklayınız...


 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar