Kadınbudu Köfte Tarifi



MALZEMELER 
Köftelik kıyma(600gram)
Soğan(1Adet iri olsun)
Pirinç(1fincan)
Kimyon(1çay kaşığı)
Karabiber(1çay kaşığı)
Tuz
Galete Unu

 HAZIRLANIŞI 

Kıymamızı iki şeit parçaya bölelim
Teflonumuza bir çay bardağı kadar su ekliyelim ve kıymamızı kavuralım sonra soğanlarımızı rendeliyelim ve kıymamızın üzerine ekliyoruz 2 dakika kadar daha kavuralım ve kıymamızı soğutalım
şimdi sıra geldi içi için pirincimizi haşlıyoruz ama çok değil önümüze yogurma kabı alalım soguttugumuz kıymayı ekliyelim ve çiğ kıymamızda ekliyelim ve süzdüğümüz pirincide ekliyelim yumurtamızı ve baharatlarımızıda ekliyoruz ve yoğurmaya başlıyoruz en az iki saat dinlendiriyoruz buzdolabında kızartma tavamıza yağımızı döküyoruz ve bekletilerin köfte kıymamızı iri bir şekilde resimdeki gibi şekil verelim önce normalde un sonra galete unu ile derin bir kasede karışıma buluyoruz ve çırtıgımız yumurtayla kızgın yağda kızartalım ve afiyetle yiyelim:)

Diğer köfte tarifleri için tıklayınız...
 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar