Mantarlı ve Kremalı Tavuk Tarifi



 MALZEMELER 
Krem şanti(4yemek Kaşığı)
Kurusoğan(1TANE)
Mantar(100gram)
Muskat(Yarım çay kaşığı)
Sıvıyağ(4yemek kaşığı)
Süt(1.bucuk su bardağı)
Karabiber(1çay kaşığı)
Tavuk göğüsü(4adet)
Tavuksuyu(Yarım su bardağı)
karabiber,tuz


 HAZIRLANIŞI
Tenceremize suyumuzu 1 kaşık yağımızı soğanlarımızı(dörde bölelim soğanları)karabiberi koyuyoruz suyumuz kaynayınca tavuk gögüslerinin derilerini sıyıralım ve tenceremize atalım ve kapağımızı kapatalım ve hafif ateşte pişmeye bırakalım suyumuz yaklaşık yarım bardak kalana kadar pişirelim ayrı bir tencere koyalım ocaga 2 kaşık yağ ve bir kaşık unumuzu sararıncaya kadar pişirelim sütümüzüde hafifçe ekliyelim karıştırmayı unutmayalım ve kaynatalım daha sonrada tavuk suyumuzu ilave edelim tuzumuzu karabiberimizi ve mustakıtımızıda ekliyelim  sonra mantarımızı küçük küçük dogruyalım ve ayrı bir tavada 1 kaşık yağ ve birkaç damala limon suyu öekene kadar sote edelim hazırladıgımız sosa katıp karıştıralım pişirdiğimiz tavugu tabaga alalım mantarlı kremamızı üzerine dökelim ve afiyetle yiyelim:)
Diğer tavuklu yemekler tarifleri için tıklayınız...

 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar