MALZEMELER
Hazır Yufka (2adet)
Yufka Sosu İçin
Yumurta(3adet)
Süt(1su bardağı)
Sıvıyağ(2yemek Kaşığı)
Böreğin İçi İçin Gerekli Malzemeler
Ispanak(1su bardağı)
Sarımsak(2diş)
Domates(1adet)
Kurusoğan(1adet)
Tereyağ(1yemek kaşığı)
Tuz,karabiber,
Kılıçıksız fetli bir balık(250 gram)
HAZIRLANIŞI
Orta boy bir tavamıza yağımızı koyuyoruz eritince sarımsaklarımızı ve ince dogradıgımız soğanlarımızı ilave ediyoruz ve kavuruyoruz soğanlar renk değiştirmeye başlayınca kuşbaşı şeklinde doğradıgımız balıklarımızı ilave edip 6-7 dakika kadar kavuruyoruz üzerinede ıspanagımızı koyuyoruz ince kıyılmış olsun ve domatesimizi ekliyoruz tuzu ve kararbiberide ekliyelim daha sonra 10 dakika kadar daha pişiriyoruz daha sonra ocagımızı söndürelim sıra geldi böreğimizin tarifini yufkanın tekini tezgahımıza alalım yufka sosumuzun için gerekli olan malzemelerimizi çırpalım ve sosumuzun yarısını yufkamızın üzerinde gezdirelim her tarafına yayalım daha sonra yufkamızın kenarlarını içine katlıyoruz ve kare yufka elde ediyoruz bu yufkamızı 10 santim şerit halinde kesiyoruz yaptıgımız balıklı harcımızdan bir kaşık koyarak muska şeklinde böreğimizi saralım bu işlemi tüm yufkalarımıza uygulayalım artan harcımızı diğerlerinde sürelim iyice fırın tepsimizi iyice yağlayım böreklerimizi diziyoruz 170 derecede orta gözde 25 dakika kadar fırında pişiriyoruz afiyet olsun:)
Diğer börek tarifleri
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder