Nefis Ispanaklı Tart Kek Tarifi




MALZEMELER 
Kekimiz için malzemeler
Yumurta (2adet)
Şeker(1.bucuk çay bardağı)
Sıvı yağ(Yarım Çay Bardağı)
Süt(1çay bardağı)
Un(3su bardağı)
Vanila-kabartma tozu
Dokuz On Yaprak blendırdan çekilmiş ıspanak

Kreması İçin Malzemelerimiz

Şeker(1çay bardağı)
Yumurta(1adet)
Un(1yemek Kaşığı)
Nişasta (1yemek Kaşığı)
Vanilya(1paket)
Süt(2su bardağı)
Labne(100 gram)

Çikolata sosu için malzemeler

Krema(100ml)
Beyaz Çikolata(100 gram)



 HAZIRLANIŞI 
İlk önce ıspanak ve yumurtalarımızı şekerle güzelce çırpıyoruz diğer malzemelerimizi teker teker ekliyip çırpıp tart kapını margarinle yağlıyoruz ve unumuzla kek hamurunu döküp 180 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz pişirdikten sonra keki hafifce sogutup kalıbından çıkarıyoruz sıra geldi muhallebisini yapmaya;Kreması için şeker yumurta ve un nişastamızı ve sütü tenceremize koyup iyice karıstırıyoruz ve pişiriyoruz kaynamaya başlayınca ocaktan alıyoruz ve içine vanilya ve labneyi ilave edip karıştırıyouz kalıbdan çıkan kekin ortasına kremamızı dökelim buzdolabına kaldırıp keki 100 ml kremamızdan 100 gram beyaz çikolatayı eritelim soguyunca muhallebimizin üzerine döküp buzdolabına kaldıralım iki saat dinlendirkten sonra afiyetle yiyoruz:)

Diğer kek Tarifleri İçin Tıklayınız...

 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar