MALZEMELER
Kuşbaşı şeklinde doğranmış dana eti(250 Gram)
Bezelye(1.5 Su bardağı)
1adet domates(bol sulusundan olsun)
2 adet havuç(orta boy olsun)
4 diş sarımsak (soyulmuş olsun)
2 adet kalem biber (yeşil biber)
2 adet soyulmuş patates(orta boy)
1 adet soyulmuş soğan(orta boy)
domates salçası (1 tatlı kaşığı)
sıvı yağ(2 yemek kaşığı)
tuz kara biber
su(2 su bardağı)
HAZIRLANIŞI
Düdüklü tenceremizi önümüze alalım ve etleri içine koyalım et suyunu bırakıp çekene kadar kavuralım içine sıvı yağmızı iki bardak suyumuzu ve 2 çay kaşığı tuzumuzu ilave delim tenceremizin ağzını kapıyalım etler pişe dursun havuç ve patatesleri küp küp dograyıp kızartmaya başlıyalım sonra biber soğan ve sarımsağımızı yemeklik doğruyalım kavurmaya başlıyalım kısık ateşte salça ve baharatları ilave edip kavurmaya devam edelim sonra da domatesleri küp küp keselim ve içine atalım sonrada bezelyeleride içine atalım 2 tur karıştıralım kızarttıgımız sebzeleride ilave edelim su ilave delim ve tencerenin altını kapıyalım
varsa elimizde derin bir fırın kabı yemeğimizi içine boşaltalım ve 200 derecede ısınmış fırında 20 dakika pişirelim işte bukadar afiyet olsun :))
Sebzeli Kebab İçin Tıklayınız...
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder