Otlu Bayatlamayan Poğaça Tarifi


MALZEMELER 
Un(6su bardağı)
Maya(1paket)
Tuz
Şeker(2tatlı kaşığı)
Zeytinyağ(1çay bardağı)
Maden suyu
Yumurta Akı
Beyaz Peynir
 HAZIRLANIŞI 
  • Önümüze geniş bir kap alalım ve unumuzu içine ekliyelim . Ortasını havuz gibi açıp maya, tuz ve şekeri ilave edin ve güzelce  harmanlıyalım. Zeytinyağı, maden suyu, yumurta akı ve unu ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde yoğuralım. Hamuru streç filmle sarıp yirmi dakika kadar bekletelim
  • İç harcı beyaz peynirimizi rendeliyelim  ve yeşilliklerimizi  ince ince kıyalım ve geniş bir kasede karıştırın. Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartalım. İç harcından bir tatlı kaşığı kadar koyarak kapatın. Elinizle yuvarlayarak şekil verin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 
  • Mayalanması için 15 dakika daha dinlendirin. Yumurta sarısı ve sütü bir kasede çırpın. Dinlenen poğaçaların üzerine sürüp susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar 20-25 dakika pişirip servis yapın.
 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar