MALZEMELER
Ilık süt(2su bardağı)
Yumurta(2tane sarılarını üzeri için kullanılacak)
İnstant Maya(2paket)
Sıvıyağ(1su bardağı)
Tuz(1yemek kaşığı)
Toz şeker(4yemek kaşığı)
Un(5.5 su bardağı yada aldığı kadar)
Tereyağ
Üzeri için gerekli malzemeleri
Yumurta sarıları
Çörek otu veya susam
HAZIRLANIŞI
Yoğurma kabımıza ılık sütü mayayı ve şekeri koyalım üzerine streçle kaplıyalım hava giremsin bu şekilde 10 dakika dinlendirelim
Tüm malzemelerimizi azar azar aldıgı kadar unu dökerek yumuşak hamur elde edene kadar yoğuralım
Üzerini tekrar hava almıcak şekilde kapatalım yarım saat mayalandıralım
Hamurumuz mayalandıktan sonra 20 parça bölelim top şeklinde
Parçalarımızın üzerine bir çay kaşıgı hafif erimiş olan tereyağımızdan paylıyalım
Ve hamurlarımızı rulo şeklinde saralım
Rulo halindeki hamurlara resimdeki gibi açma şeklini verelim
Tepsimizi yağlıyalım ve yağlı kağıt serelim ve açmalarımızı dizelim
Üzerlerine yumurta sarılarını ve susam veya çörek otlarını serpelim
45 dakika kadar daha tepside mayalanması için bekletelim
200 derecede önceden ıstılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim işte bukadar açmaya para vermek yok artık:)
Diğer kolay açma tarifleri için tıklayınız...
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder