PATATESLİ SİMİT BÖREK TARİFİ



MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN SİZLERLE PATATESLİ SİMİT BÖREK TARİFİ PAYLAŞACAĞIM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SAĞLICAKLA KALIN :) 


 MALZEMELER 
3 Su bardağı un
1 Çay bardağı süt
 1 Çay bardaı sıvıyağ
 Yarım paket yaş maya
 2 Çorba kaşığı yoğurt
 1 Tane yumurta
 Tuz
İç Harcı İçin 
 3 Tane haşlanmış patates
 200 Gram kıyma
 1 Tane haşlanmış havuç
 Sıvıyağ
 1 Tane soğan
 Karabiber
 Tuz

 HAZIRLANIŞI 


  1. İçini hazırlamak için haşladığımız patatesleri havucu soyduktan sonra rendeleyelim. Ardından soğanı yemeklik olarak doğrayalım geniş bir tavaya sıvıyağ katıp soğanları ve kıymayı kavuralım.
  2. Kıyma ve soğan kavrılduktan sonra rendelediğimiz petetes ve havucu üstüne ekleyelim karıştıralım. İstediğiniz baharatlarla tatlandırabilirsiniz.
  3. Hamurunu hazırlamak için unu yoğuracağımız kaba alalım. Üstüne tuzu atalım ortasını havuz şeklinde açalım. Mayayı içine katalım üstüne sıvıyağı, sütü ve yoğurdu dökelim. Yumurtanın akını katıp elimizle mayayı eritelim. Yoğurmaya başlayalım hazır olan hamuru 30-40 dakika dinlendirelim.
  4. Dinlendirdiğimiz hamuru un serpip yuvarlak şekilde açalım. Açtıktan sonra içine hazırladığımız patatesli harcı katıp rulo şeklinde saralım.
  5. Yağladığımız fırın tepsisine alalım tepsiye aldıktan sonra rulonun her iki ucunu birleştirip simit şekli verelim. Üstüne yumurta sarısı sürelim. Üstüne susam yada çörekotu da serpebilirsiniz.
  6. Keskin bir bıçakla kenarlarına dilim şeklinde çentikler atalım. 180 derecede önceden ısıttığımız fırında altı üstü kızarana kadar piirelim. Afiyet olsun.
 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar