Pekmezli Un Helvası Tarifi



MALZEMELER 
Un(3su bardağı)
Margarin(125 gram)
Sıvıyağ(1çay Bardağı)
Pekmez(2su bardağı)
Ceviz içi(1çay bardağı)
Süt(2 su bardağı)
 HAZIRLANIŞI 
Küçük bir tencerenin içine pekmez ve sütümüzü koyalım ateşin üstünde karıştırmaya başlıyalım şerbetimiz pişe dursun unumuzu kavuralım bu arada
Geniş bir tencereye yarım margarin ve sıvıyağmızı ekliyelim yağımız yanmaya başlayınca unumuzuda ekliyelim ve karıştırarak kavuralım
Unumuz kavrulurken biraz daha un ekliyelim bir yemek kaşığı kadar yeterli olucaktır
Varsa elimizde dövülmüş ceviz içinide ilave edelim unun üzerine
Unumuzun rengi değişene kadar kavurmaya devam ediyoruz
Bakıyoruz eğer pekmezli şerbetim kaynamıssaki kaynamış olması lazım:) unumuzun üzerine döküyoruz
Helvamız kıvama gelene kadar kavuralım kıvama gelince ocaktan alalım
Resimdeki gibi helvamıza şekil verip afiyetle yiyelim:)

Süt helvası tarifi için tıklayınız..
 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar