MALZEMELER
Sıvıyağ(1çay bardağı)
Buğday unu(1su bardağı)
İrmik(1su bardağı)
Vanilya(1paket)
Yumurta(3adet)
Toz şeker(1su bardağı)
Yoğurt(1su bardağı)
Kabartma tozu(1paket)
Limon kabuğu rendelenmiş
Şerbeti için malzemlerimiz
Su(3su bardağı)
Limon suyu(10damla)
Üzeri İçin Gerekli Malzemeler
Fıstık tozu
Hindistan cevizi(Olmassa olmaz)
HAZIRLANIŞI
Tenceremize şekerimizi koyuyoruz ve 3 bardak suyla kaynatıyoruz ve daha sonra ocagın altını kısıyoruz kıvam alana kadar pişiriyoruz daha sonra ocaktan almaya yakın tgencereyi limon suyunuda katalım ve biraz daha kaynadıktan sonra ocaktan alalım ve sogutmaya bırakalım
Sıra geldi kekimizi yapmaya
Bir karıştırma kabımıza 3 yumurtamıza ve 1 su bardağı toz şekeri krema kıvamına gelene kadar cırpalım sonra kabartma tozunu vanilyayı 1 su bardak unumuzu irmiğimizi limon kabugumuzu 1 su bardak yogurtumuzu vanilya sıvıyağ koyuyoruz ve iyice çırpıyoruz ve bir fırın tepsisini yağlıyoruz ve revani hamurumuzu tepsimize döküyoruz 180 derece ısıttıgımız fırınımıza üzeri kızarana kadar pişiriyoruz piştikten sonra tatlı sıcakken ğzerine şerbetimizi döküyoruz ve 2 saat oda sıcaklıgında bekletiyoruz ve buzdolabına koyuyoruz üzerine üzeri için malzemelerimizi serpiyoruz ve afiyetle yiyoruz...
Diğer tatlı tarifleri için tıklayınız...
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder