Rum Tatlısı Tarifi



 MALZEMELER
Keki İçin Gerekli Malzemeler
Şeker(1su bardağı)
Galeta unu(1su bardağı)
Yumurta(3adet)
Vanilya(1paket)
Sıvıyağ(1su bardağı)
Kabartma tozu(1bardak)

Muhallebisi İçin Gerekli Malzemeler

Vanilya(1paket)
Kremşanti(1paket)
Süt(750ml)
Un(3yemek kaşığı)

Şerbeti için gerekli malzemeler
Şeker(2su bardağı)
Su(2su bardağı)

Süsü için gerekli malzemeler

Ceviz
Tarçın

 HAZIRLANIŞI 
Kekimiz için yumurtamızı ve şekerimizi güzelce çırpalım

Daha sonra diğer malzemelerimizide ekliyelim ve çırpma işlemine devam edelim

Borcamımıza karışımımızı dökelim borcamımız kare olursa iyi olur

Önceden 180 derecede ısıttıgımız fırında kekimizi pişirelim

Sıra geldi şerbeti yapmaya bunun için şeker ve suyu tenceremize boşaltalım ve kaynatalım kaynayınca ılımaya bırakalım

Muhallebimizide yapalım süt un ve vanilyamızı kıvama gelene kadar bir tencerede karıştırarak pişirelim pişince sogumaya bırakalım soguyunca 1 paket toz krem şantimizi ekliyelim ve mikserle çırpalım kekimiz pişince biraz sogutalım ve şerbetimizi üzerine dökelim üzerinede muhallebimizi dökelim ve üzerine ceviz tarçını ekleyip dilimleyelim ve afiyetle yiyelim:)

Diğer tatlı tarifleri için tıklayınız...

 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar