MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN SİZLERLE SOMONLU VE KREMALI MAKARNA TARİFİ PAYLAŞACAĞIM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SAĞLICAKLA KALIN :)
YAPILIŞI ÇOK KOLAY BİR TARİFTİR ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN...
MALZEMELER
- 1kg.Makarna, hangi çeşit olduğu farketmez
- 500gr.Somon, taze aldıysanız kızartırken dağılmaması için bir kaç saat derindondurucuda bekletin.
- 1 küçük demet taze soğan(bende yoktu onun yerine frenk soğanı kullandım)
- 3 diş sarımsak
- Bir tutam dereotu, kurutulmuş da olabilir
- 1 limonun suyu
- Karabiber, tercihen taze çekilmiş, tuz
- Sıvı yağ
- 200ml.Çiğ krema
- 300ml.Süt
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı un
HAZIRLANIŞI
1-Bir tencerede makarnaları pişirmeye başlayın.
2-Tavaya çok az sıvı yağ koyun. İlk önce sarımsakları, dereotunu ve soğanı küçük küçük doğrayıp biraz kavurun. Balıklar küp küp doğrayın ve buzlu halde tavaya ilave edin, üzeri kızarana kadar pişirin. Limonu üzerine sıkın.
3-Ayrı bir tavada tereyağ da unu kokusu çıkana kadar kavurun, üzerine sütü ve kaymağı ilave edip biraz daha pişirin. Tuz ve karabiberi ilave edin.
4-Hazırladığınız sosu balıkların üzerine döküp biraz daha pişirin.
5-Pişen makarnayı hazırladığınız karışımın içerisine döküp karıştırın. Servis tabağına koyun üzerini biraz taze soğanla süsleyin. Tam yiyeceğiniz zaman sosu ile karıştırın ve soğumadan yenmeli.
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder