Sulu Börek Tarifi




MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN SİZLERLE SULU BÖRE TARİFİ PAYLAŞACAĞIM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SAĞLICAKLA KALIN :)



 MALZEMELER 
4 adet yufka
2 adet yumurta  sarısı (Üzerine)
Susam
Yarım  su bardağı  sıvı yağ
Yarım su bardağı  su
İÇİ İÇİN GEREKLİ OLAN MALZEMELE
4oo  gr.lor peyniri
1 tutam maydanoz

 HAZIRLANIŞI 
 1  adet  yufkayı  düz  zemine  serin.
 Yarım su bardağı  zeytinyağ ve  suyu  karıştırıp   yufkanın  üzerine  kaşıkla  gezdirin.
Yufkayı 12  eşit  parçaya  kesin ve  her  parçaya  peynirli  karışımdan koyup  sarın.
 Sos  için 3 su bardağı  su  ve  yağı karıştırıp  derin bir  kap içine  alın.
 Sardığınız  yufkaları  bu  karışımın içerisine  atın.
 Tüm yufkaları  sarıp bu karışıma  atın ve  15-20  dakika  bekletin.
 Bekleyip  suyunu  çeken yufkaların suyunu  süzerek   yağlı kağıt  serili  tepsiye  alın.
 Yumurta  sarısı  sürüp,susam  serpiştirin  ve  önceden ısıtılmış  180 derecede  kızarana  kadar  pişirin.
( Sulu Börek Kahraman Maraş Elbistan Yöresine Aittir )
Diğer Börek Tarifleri İçin Tıklayınız....
 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar