MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN SİZLERLE SULU BÖRE TARİFİ PAYLAŞACAĞIM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SAĞLICAKLA KALIN :)
MALZEMELER
4 adet yufka
2 adet yumurta sarısı (Üzerine)
Susam
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı su
İÇİ İÇİN GEREKLİ OLAN MALZEMELE
4oo gr.lor peyniri
1 tutam maydanoz
HAZIRLANIŞI
1 adet yufkayı düz zemine serin.
Yarım su bardağı zeytinyağ ve suyu karıştırıp yufkanın üzerine kaşıkla gezdirin.
Yufkayı 12 eşit parçaya kesin ve her parçaya peynirli karışımdan koyup sarın.
Sos için 3 su bardağı su ve yağı karıştırıp derin bir kap içine alın.
Sardığınız yufkaları bu karışımın içerisine atın.
Tüm yufkaları sarıp bu karışıma atın ve 15-20 dakika bekletin.
Bekleyip suyunu çeken yufkaların suyunu süzerek yağlı kağıt serili tepsiye alın.
Yumurta sarısı sürüp,susam serpiştirin ve önceden ısıtılmış 180 derecede kızarana kadar pişirin.
( Sulu Börek Kahraman Maraş Elbistan Yöresine Aittir )
Diğer Börek Tarifleri İçin Tıklayınız....YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder