MALZEMELER
Tavuk eti (Yarım kilo kemiksiz tarafından)
Patlican(4adet)
Soğan(1tane)
Domates(2adet)
Sarımsak(1diş)
Salça(1yemek kaşığı)
Tuz,karabiber,kırmızı pul biber
Üzeri İçin Malzemeler
Çeri Domates(10-15 tane)
Sivri biber(2-3 Tane)
Sosu için malzemeler
Su(1bardak)
Salça(1yemek kaşığı)
Tuz
HAZIRLANIŞI
İlk olarak patlicanlarımızı alacalı şekilde soyuyoruz ve uzunlamasına dilimliyoruz daha sonra sıvıyağmızı tavada kızartıp patlicanlarımızı bu yağ ile kızartıyoruz (iki tarafıda iyice kızarsın )daha sonra patlicanlarımızın yağı çeksin diye havlu kağıt uzerine alalım soğanlarımızı ufak ufak dograyalım ve baska bir tavaya sıvıyağ döküp soganlarımızı ve 1 diş sarımsagımızı hafif pembeleşinceye kadar kavuralım tavuk etlermizi kuşbaşı şeklinde dograyalım ve soglanların oldugu tavaya ekliyelim ve kavuralım taki suyunu çekene kadar şimdi kabaklarımızı soyup küp küp dograyalım ve domateslerimizi salçamızı ve çık az kaynamış suyumuzu kavuralan tavugumuzun oldugu tavaya atalım ve suyu çekene kadar kavuralım orta kısmına ise hazırladıgımız tavuk harcından 1.5 kaşık koyalım ve poğça şeklinde kapatalım üzerine bir çeri domates ve bir dilim biber koyup kürdan bastıralım hepsini aynı şekilde yapıp fırın tepsisine dizelim sos için olan malzemelerimizi bi rkapta karıştıralım ve patlicanlarımızın üzerine dökelim 180 derecede 20 dk kadar pişirelim ve afiyetle yiyelim..
Diğer ana yemek tarifleri için tıklayınız...
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder